Nye dæk: produktnyheder fra dækproducenterne - Continental WinterContact TS860 testes af rezulteo

Continental WinterContact TS860 testes af rezulteo

Nye dæk Udgivet den 12/03/16 af Julien Taillandier

ContiWinterContact TS850 er det mest solgte dæk i Continentals vinterdækserie. Afløseren, WinterContact TS860, har høje ambitioner, bl.a. om at tilbyde bedre ydelser end forgængeren. Vi har testet det nye dæk.

Lancering af Continental WinterContact TS860 Copyright © : Lizeo Online Media Group

TS850 er uomgængeligt i segmentet for vinterdæk til personbiler. Det har udmærket sig adskillige gange i test og sammenligninger siden lanceringen i 2012 og har måttet tage kampen op mod en barsk konkurrence og fremvæksten på flere markeder af en lang række helårsdæk, som har snuppet markedsandele i vinterdæksegmentet.

I den sammenhæng agter TS860 at fremhæve sine tekniske argumenter med udgangspunkt i Continentals tyske teknologi og sine betydelige fremskridt i forhold til forgængeren.

Acceleration med Continental WinterContact TS860Copyright © : Lizeo Online Media Group

Dækket er udviklet med alsidighed for øje og fokuserer teknologisk set på ret præcise vinteregenskaber:

  • På vådt underlag:

Continental har udviklet en gummiblanding benævnt "Cool Chili", som optimerer grebet på vådt underlag. Ifølge Continental er det forbedret med 5 % i forhold til TS850.

  • På isglat underlag:

Der er indført en ny teknologi i slidbanens udformning. Den fremmer bortledningen af vand ved hjælp af et dræningssystem, som i sidste ende forbedrer ydelserne på isglat vej.

  • Ydelser på sne:

Slidbanens tredimensionale lameller øger styrbarheden og trækkraften på snedækket underlag. Gummiklodsernes udformning bidrager til optimalt greb og optimal fremdrift under sådanne forhold.

Test på elbil

Vi har haft lejlighed til at prøvekøre WinterContact TS860 på en Nissan Leaf, der kendetegnes ved sin elmotor. På turen kørte vi på sne-/isbanen i Alpe d’Huez og på en vanskelig vejstrækning.

Det er noget af et vovestykke at vælge en elbil, fordi denne type køretøjer udfolder deres kræfter på en måde, som kan påvirke fremdriften på sne.

Under alle omstændigheder afspejler testen af TS860 den tyske dækproducents erfaring og beherskelse af teknikken. Prøvekørslen indgyder straks en fornemmelse af harmoni og ensartethed. Både på sne, is og kold asfalt er indtrykket særdeles betryggende, især for bilister, som ikke er vant til vinterkørsel.  For den forringelse af grebet, som kan forekomme på is og er normal, sker meget gradvis uden pludselige overraskelser.

Prøvekørsel med Continental WinterContact TS860Copyright © : Lizeo Online Media Group

På tør vej føles dækket ikke svampet eller upræcist som visse vinterdæk.

Resultaterne af de første test udført af organer som ADAC skulle foreligge inden udgangen af 2016. Derefter kan dækkets potentiale bedømmes i forhold til den benhårde konkurrence.

Til hvilke bilmodeller? I hvilke størrelser?

Continental WinterContact TS860 vil kunne fås i 21 udgaver fra 14 til 17" i løbet af efteråret 2016. Udvalget bliver suppleret med 20 andre størrelser i løbet af 2017. Dækket tager sigte på kompakte og mellemstore personbiler.