Nye dæk: produktnyheder fra dækproducenterne - Bridgestone Blizzak Spike-01, et pigdæk til ekstreme forhold

Bridgestone Blizzak Spike-01, et pigdæk til ekstreme forhold

Nye dæk Udgivet den 06/11/13 af Erik

Det japanske Bridgestone præsenterer et nye produkt, der er specielt udviklet til at tackle det værst mulige vinterterræn.

Bridgestone Blizzak Spike-01 landskab Med et nyt pigdesign og en ny opbygning skulle Bridgestone Blizzak Spike-01 være mere effektivt på is og sne - Copyright © : Bridgestone

Pigge, som er mindre aggressive over for kørebanen

Bridgestone Blizzak Spike-01Copyright © : Bridgestone

 

 

 

 

 

 

Blizzak Spike-01 erstatter Bridgestone Noranza 2 EVO i den japanske dækproducents pigdækserie. Dækproducenten har for at imødekomme mere og mere drastiske bestemmelser om beskyttelse af vejinfrastrukturerne foretaget en gennemgribende revision af piggenes design og af opbygningen med henblik på at belaste vejbelægningen mindst muligt. Blizzak Spike-01 stænker desuden mindre, når bilen kører. 

 

Bedre greb på is

Bridgestone Blizzak Spike-01 pigCopyright © : Bridgestone
Et pigdæk er naturligvis konstrueret til én bestemt ting, nemlig at sikre størst mulig effektivitet under de værst tænkelige vinterforhold. Og når underlaget udelukkende består af is og sne, skulle Blizzak Spike-01 have højere ydelser end sin forgænger. I kraft af piggenes nye design og den nye opbygning skulle det have 20 % bedre greb på is. Og på sne oplyser Bridgestone, at produktet er 5 % mere effektivt end Noranza 2 EVO.

 

Til alle typer biler

Bridgestone har ønsket at udvide målgruppen af bilmodeller for det nye Blizzak Spike-01. Det kan monteres på SUVer og andre større firehjulstrækkere, men også på mere kompakte og klassiske biler. Dækproducenten tager som bekendt sigte på meget præcise markeder i verden, hvor vinteren er så streng, at det ikke er nok med vinterdæk, og hvor vejnettet ofte er begravet i sne. Skandinavien er et af de markeder, Blizzak Spike-01 er møntet på.