Nye dæk: produktnyheder fra dækproducenterne - Bridgestone Blizzak LM-80: eksklusivt vinterdæk til firehjulstrækkere og SUV'er

Bridgestone Blizzak LM-80: eksklusivt vinterdæk til firehjulstrækkere og SUV'er

Nye dæk Udgivet den 09/11/11

Bridgestone Blizzak LM-80 afløser det berømte LM-25 4x4 og er et eksklusivt vinterdæk til SUV'er og kompakte firehjulstrækkere. Det har afbalancerede ydelser og fine egenskaber på sne. Billeder af prøvekørsel på snedækkede veje i Vidsel, Sverige

Bridgestone benyttede sig af bilmessen i Frankfurt til at præsentere afløseren til LM-25 4x4, en solid reference på segmentet for vinterdæk til SUV'er og kompakte firehjulstrækkere.

Bridgestone Blizzak LM-80 er et alsidigt vinterdæk med afbalancerede ydelser på alle typer underlag: tørt, vådt, snedækket eller isglat. Det beviser disse billeder fra Bridgestones prøvekørsel på tilsneede veje i Vidsel, Sverige.

Nytænkt dækprofil

Optimeret slidbane for bedre greb, ny gummiblanding for lavere rullemodstand, lettere karkasse: Bridgestone har udviklet adskillige forbedringer siden LM-25 4x4.


> Effektivt, retningsbestemt dækmønster

Det retningsbestemte dækmønster sikrer et bedre greb på sne, men også en mere effektiv bortledning af snesjap og et forbedret greb på isslag. Det kan dræne store vandmængder og yder dermed god sikkerhed i vådt, men også i tørt føre.

> Lameller i flere retninger 

Slidbanen består af tre typer lameller: Standard, krumme og Washboard. Derved opnås en større kontaktflade og mere stivhed i mønsterklodserne, hvilket forbedrer bilens styreegenskaber og stabilitet.

> Lavere rullemodstand 

Selv om Blizzak LM-80 byder på høj sikkerhed og effektivitet, går det ikke ud over rullemodstanden. Den er optimeret med en ny gummiblanding, som begrænser de temperaturstigninger, der forringer energieffektiviteten og altså forbrugsydelsen.

> Lettere karkasse 

I bestræbelserne på at formindske forbruget er karkassen gjort lettere for at reducere dækkets samlede vægt. Den sikrer også en bedre fordeling af trykket mod jorden og dermed øget greb. Visse dækstørrelser er også forsynet med et lettere bælte.

Konkurrenter til Bridgestone Blizzak LM-80 

MichelinLatitude Alpin
ContinentalContiCrossContact Winter
PirelliScorpion Ice&Snow
GoodyearWrangler UltraGrip
GoodyearUltraGrip SUV