Nye dæk: produktnyheder fra dækproducenterne - Bridgestone Blizzak LM-32C, et vinterdæk til lette varevogne

Bridgestone Blizzak LM-32C, et vinterdæk til lette varevogne

Nye dæk Udgivet den 01/10/12

Bedre greb på sne, mere effektiv bremsning på vådt underlag, større slidstyrke er nogle af fordelene ved Bridgestones nye vinterdæk. Blizzak LM-32C er udviklet til lette varevogne og overtager for en stor dels vedkommende den teknologi, der er anvendt til LM-32, Bridgestones vinterdæk til personbiler.

Bridgestone Blizzak LM-32C, et vinterdæk til lette varevogne Copyright © : Bridgestone

Med Blizzak LM-32C udvider Bridgestone sit sortiment af vinterdæk til mindre lastbiler og varevogne på op til 3 t. Ydelserne er forbedret i forhold til LM-18C, LM-32C's forgænger: mere effektiv trækkraft på sne, kortere bremselængder i vådt føre og 10 % længere levetid.

Greb på sne og vådt underlag, styreegenskaber

Slidbanens retningsbestemte mønster er overtaget fra Blizzak LM-32, som er et vinterdæk til personbiler. Det er konstrueret til at sikre gode ydelser på sne og vådt underlag, uden at det går ud over styreegenskaber på tør vej.

Blizzak LM-32C's slidbane udnytter lamelteknologien med flere vinkler til at opnå maksimalt greb på fastkørt sne. De mange tværriller sikrer et godt greb på nyfalden og fin sne. De dybe længderiller bortleder hurtigt vand og snesjap og begrænser derfor risikoen for akvaplaning. Endelig forbedrer skulderblokkene med tredimensionale lameller dækkets styreegenskaber, selv med fuld last.

Lang levetid

For at forbedre dækkets levetid og holdbarhed har Bridgestone udviklet en ny gummiblanding og anvendt letsvægtsmaterialer.

Det høje indhold af silica i slidbanens gummiblanding øger vådgrebet, formindsker rullemodstanden og forlænger dækkets levetid. Ifølge Bridgestone viser de gennemførte tests, at Blizzak LM-32C har 10 % længere levetid end LM-18C og udsætter drivakslens slidgrænse med 21 %.

Desuden er LM-32C's bælte gjort lettere og karkassen optimeret for at øge levetiden ved erhvervsbrug.

Se også 

Bridgestone Blizzak LM32C: priser

Bridgestone Blizzak LM-32C: dækstørrelser

Bridgestone Blizzak LM-32C: konkurrenter