Nye dæk: produktnyheder fra dækproducenterne - Apollo Aspire 4 G: et eksklusivt dæk med indisk tilsnit

Apollo Aspire 4 G: et eksklusivt dæk med indisk tilsnit

Nye dæk Udgivet den 14/05/12

Tre år efter overtagelsen af Vredestein fortsætter den indiske dækproducent Apollo sin erobring af det europæiske marked og lancerer et high performance dæk. Aspire 4G er udviklet i samarbejde med det hollandske firma Vredesteins teknikere og sigter mod biler i luksusklassen fra bl.a. BMW, Audi og Mercedes.

Foto dæk apollo aspire 4g Copyright © : All rights reserved

Med Aspire 4G satser Apollo højt. Dette ultra high performance dæk skal nemlig booste alle den indiske dækproducents serier, som stadig ikke er særlig kendt i Europa. Apollo agter at konkurrere med de bedste UHP-dæk i kategorien, Nokian Z G2, Hankook Ventus S1 Evo2 K117 og Yokohama S.drive AS01.

For at nå dette mål har Apollo og Vredestein, det hollandske mærke, som Apollo overtog for tre år siden, slået teknikernes fælles ekspertise sammen i en avanceret forsknings- og udviklingsafdeling. Med denne kompetencekombination er det lykkedes at udvikle et dæk, som opfylder "meget" europæiske kravspecifikationer. Aspire 4G skulle udvise virkelig pæne sportspræstationer og er tiltænkt store personbiler som BMW 5-serien, Audi A6 og Mercedes Classe E.

Ydelser:
• Gode styreegenskaber
• Fine ydelser på vådt underlag
• Greb på tørt underlag
• Ringe kørestøj
• Lav rullemodstand

 

Konkurrenter til Apollo Aspire 4G 

NokianZ G2
HankookVentus S1 Evo2 K117
FuldaSportControl
YokohamaS.drive AS01

Se også:

Foto Projet Exige Apollo EvonikCopyright © : All rights reserved
Projekt Lotus Exige-Apollo-Evonik 

For at vise sit dæks fortræffelige energieffektivitet har Apollo samarbejdet med den kemiske industrivirksomhed Evonik og bilproducenten Lotus. De har i fællesskab udviklet en prototype baseret på en Lotus Exige, som både byder på høje ydelser og et minimalt brændstofforbrug.

Evonik har leveret specielle materialer og ændret adskillige dele for at formindske bilens vægt, især ved hjælp af plexiglasruder. 

Takket være disse ændringer og Apollos Aspire 4G er Exiges brændstofforbrug reduceret med 8 %. Dækkene har bidraget til at formindske rullemodstanden med 10 %.