Biludstillinger og begivenheder - Pirelli leverer dæk til nye Ferrari, McLaren og Lamborghini på biludstillingen i Genève

Pirelli leverer dæk til nye Ferrari, McLaren og Lamborghini på biludstillingen i Genève

Begivenheder Udgivet den 19/03/14 af Julia

Pirelli plejer sine partnerskaber med producenter af seriefremstillede sportsvogne. Nyhederne fra Ferrari, McLaren og Lamborghini kører alle sammen med specifikke italienske dæk.

Pirelli P Zero McLaren biludstillingen i Genève 2014 Pirelli præsenterer de lækreste sportsvogne med sine skræddersyede dæk på biludstillingen i Genève 2014 - Copyright © : McLaren

Ubestridt førende i sportskategorien

Hvad angår levering af dæk til sportsvogne og prestigekøretøjer, har Pirelli ubestrideligt den bedste dækning af nyhederne hos de berømte mærker. Pirelli P Zero er et high performance dæk, der tit originalmonteres på prestigekøretøjer, for det har ikke mindre end 380 godkendelser til originalmontering indtil nu, dvs. biludstillingen i Genève 2014. Det er 90 flere end sidste år. Og her i år er der igen faldet mange prestigefulde nyheder ned i den italienske dækproducents turban.

 

McLaren, Ferrari og Lamborghini

En af de mest feterede modeller på biludstillingen i Genève 2014 var utvivlsomt den splinternye Lamborghini Huracan, en supercar som træder i stedet for Gallardo i den italienske bilproducents modelserie. Lamborghini fra Sant'Agata Bolognese arbejder næsten udelukkende med Pirelli, som endnu en gang er valgt til den nye sportsvogn. Pirelli har udviklet et P Zero efter mål til den italienske sportsvogn og mærket det med et "L" som Lamborghini. Med størrelse 245/30ZR20 på forhjulene og 305/30ZR20 på baghjulene er de specielle P Zero konstrueret præcis til at opfylde den nye varmblodede sportsvogns behov med dens firehjulstræk og 610 hk, acceleration 0 til 100 km/t på 3,2 sek. og tophastighed på 325 km/t.

LamborghiniCopyright © : Lamborghini

Også McLarens nye 650S bruger Pirelli dæk, som er specielt udviklet og tilpasset. Bilen er på papiret endnu mere effektiv end Lamborghini Huracan med en dobbeltturbo V8 og 650 hk og slår rekorden med en acceleration fra 0 til l00 km/t på 3,1 sek., men især 0 til 200 km/t på kun 8,4 sek. Her er der også monteret specifikke P Zero, nemlig P Zero Corsa Asimmetrico mærket "MC1" i størrelse 235/35 R19 på forhjulene og 305/30 R20 på baghjulene. Desuden har 650S særlige Pirelli vinterdækWinter Sottozero 3, med en opbygning tilpasset den engelske sportsvogn.

FerrariCopyright © : Ferrari
Endelig har Pirelli ikke glemt sin samarbejdspartner Ferrari. Mærket med den stejlende hest præsenterer den nye California T i Genève, og denne cabriolet har også sine egne P Zero dæk. Det unikke P Zero er mærket "F01" og fås i 19 og 20".