Biludstillinger og begivenheder - Michelin afslører Energy Saver + på Reifen messen i Essen

Michelin afslører Energy Saver + på Reifen messen i Essen

Begivenheder Udgivet den 12/06/12

Michelin Energy Saver blev lanceret i 2008 og er et af de mest solgte dæk i verden, alle kategorier taget under ét. Dækproducenten har benyttet sig af den internationale dækmæsse, som netop afholdes i Essen, Tyskland, til at afsløre efterfølgeren, Energy Saver +. Michelin lover endnu større sikkerhed, kilometerydelse og brændstofbesparelse med det nye dæk. Det får vi snart mere at vide om, eftersom den officielle præsentation af Energy Saver + finder sted om kort tid i Sverige.

Dæk michelin energy saver + Copyright © : © rezulteo

Indenfor samme emne

Alle dækspecialister venter spændt på efterfølgeren til Energy Saver, et af Michelins favoritdæk. Hidtil er der kun sivet sparsomme informationer ud. Sløret blev løftet i Essen, Tyskland, ved åbningen af den internationale dækmesse, som startede den 5. juni. Michelin har givet et par oplysninger om det nye dæks ydelser, der er tiltænkt de væsentligste køretøjssegmenter. Resten må vente til den officielle præsentation om kort tid i Sverige.

Præsentationen af Energy Saver + kommer ikke på et tilfældigt tidspunkt. For dækproducenterne har netop pr. 1. juni fået lov til at reklamere for deres dæks præstationer ud fra kriterierne i de europæiske bestemmelser i forbindelse med kravet om mærkning af dæk. Dette tiltag skal som bekendt sikre forbrugerne ensartet information om tre dækydelser, nemlig energieffektivitet, bremsning på våd vej og støjniveau.

Ydelser

Da energieffektivitet og sikkerhed er Energy Savers stærke sider, vil Michelin med Energy Saver + bevise, at man stadig kan flytte grænserne for produkternes ydelser. Producenten foregriber den dækmærkning, som bliver obligatorisk i november 2012, og fremhævede på messen i Essen de specifikationer, som det nyt dæk kan bryste sig af på salgsstederne dette efterår:

etiket præstationer Michelin Energy Saver +Copyright © : © rezulteo

  • Energieffektivitet (bidrag til formindskelse af brændstofforbruget): B til C afhængig af dækstørrelse
  • Sikkerhed på våd vej: A
  • Ydre kørestøj: 68 til 70 db afhængig af dækstørrelse, niveau 2 (i overensstemmelse med den kommende standard).

Teknologi

Dæk michelin energy saver +Copyright © : © rezulteo

  • Forbedret dækmønster: Trædefladen (areal i kontakt med underlaget) er øget med 10 % i forhold til Energy Saver for bedre greb.
  • Ny gummiblanding: Eco-Grip Compound sikrer en bedre molekyleudveksling (og dermed mindre ophedning), hvilket betyder brændstofbesparelser og længere levetid (45.000 km i gennemsnit).
  • Gummibærelag: Denne innovation formindsker rullemodstanden og dermed brændstofforbruget og CO2-udledningerne. Michelin oplyser, at der spares 60 liter brændstof over dækkets levetid i forhold til Energy Saver.

Dimensioner

Vi kender endnu ikke hele dimensionsudvalget. Michelin Energy Saver + vil kunne fås fra 14 til 16" med sidehøjder fra 50 til 70 og hastighedsindeks T, H og V.